facebook

Je vhodné cestovat na safari s dětmi?

Plánujete rodinnou dovolenou a zvažujete, zda je safari vhodné i pro děti? Safari může být nejen nezapomenutelným dobrodružstvím, ale také skvělou příležitostí k učení a poznávání přírody. Především pro děti starší 8 let může být taková cesta fascinující a obohacující zážitek. Pojďme se podívat, proč byste měli zvážit safari s dětmi a jak vám cestovní kancelář Marco Polo zajistí bezpečnou a pohodlnou cestu.

Proč cestovat na safari s dětmi?

1. Vzdělávání a dobrodružství: Safari nabízí jedinečnou příležitost pro děti vidět divokou přírodu na vlastní oči. Poznají různé druhy zvířat, jejich chování a přirozené prostředí. To může rozvíjet jejich zájem o přírodu a vědu.
2. Rodinné vazby: Společné zážitky v divočině mohou posílit rodinné vazby. Sdílení vzrušení z pozorování zvířat nebo táboření pod africkým nebem vytváří vzpomínky, které si budete pamatovat celý život.
3. Bezpečnost a pohodlí: Cestování s dětmi na safari je bezpečné, pokud je dobře naplánované. S CK Marco Polo máte jistotu, že budete cestovat v malých skupinkách, maximálně 6 cestujících v jednom safari autě, s výbornými a zkušenými místními řidiči-rangery a českými průvodci. Flexibilita programu umožňuje reagovat na potřeby a pocity dětí, což zajišťuje, že si safari užijí všichni členové rodiny.

Výhody cestování s CK Marco Polo

1. Malé skupinky cestovatelů: Cestování v malých skupinkách zajišťuje individuální přístup a pohodlí. Do jednoho safari auta se vejde maximálně 6 cestujících, což znamená, že budete mít dostatek prostoru a možností pro pozorování zvířat.
2. Zkušení průvodci a rangeři: Naše zájezdy vedou zkušení místní řidiči-rangeři a čeští průvodci, kteří dokonale znají místní prostředí a zvířata. Díky jejich znalostem a zkušenostem se dozvíte mnoho zajímavostí a budete se cítit bezpečně.
3. Flexibilní program: Program safari je flexibilní a může být upraven podle potřeb a nálady dětí. Pokud budou děti unavené, můžete si udělat pauzu nebo změnit plán tak, aby si všichni užili cestu bez stresu.
4. Kvalitní zázemí: Ubytování a stravování jsou na vysoké úrovni. CK Marco Polo vybírá pouze kvalitní a osvědčené ubytovací zařízení, kde se budete cítit pohodlně a bezpečně. Stravování je pestré a přizpůsobené dětem, takže si každý najde něco, co mu chutná.

Ideální destinace pro safari s dětmi

Pro rodiny s dětmi jsou ideálními destinacemi národní parky Tsavo East, Tsavo West a Amboseli v kombinaci s pobytem u moře. Tyto parky nabízejí širokou škálu zvířat a krásné scenérie, které zaujmou nejen dospělé, ale i děti. Po dobrodružném dni na safari se můžete těšit na relaxaci v kvalitním kempu u bazénu, což je perfektní kombinace pro celou rodinu.

Reference od spokojeného klienta

"Byli jsme na safari v Keni, na zájezdě Putování za velkou pětkou v parcích jezero Nakuru, jezero Naivasha a Masai Mara. S dětmi 7 a 9 let. Trochu jsme se báli, že je to nebude bavit a budou se nudit. Opak byl pravdou! Vydrželi všechny safari výjezdy, i ty které startovaly velmi brzo ráno. Občas si trochu zdřímly, ale jakmile jsme zastavili u něčeho zajímavého, hned ožily. Určitě se do Afriky vrátíme!"

Bezpečnost a kvalita

Bezpečnost je na prvním místě. CK Marco Polo spolupracuje s nejlepšími místními partnery, kteří dbají na všechny bezpečnostní standardy. Naše vozy jsou pravidelně kontrolovány a vybaveny pro všechny situace, které mohou na safari nastat. Kromě toho nabízíme kvalitní stravování a ubytování, které zajišťují komfort i pro nejmenší cestovatele. Spoustu praktických rad dostanete s předstihem před odletem na dovolenou, takže budete perfektně připraveni.

Závěr

Cestování na safari s dětmi může být fantastickým zážitkem pro celou rodinu. Díky odborným průvodcům, flexibilnímu programu a kvalitnímu zázemí je tato cesta nejen vzrušující, ale i bezpečná a pohodlná. Pokud máte zájem o safari s dětmi, neváhejte se obrátit na CK Marco Polo. Pomůžeme vám naplánovat cestu, která bude splňovat všechny vaše požadavky a přinese nezapomenutelné zážitky.

Pokud potřebujete více informací nebo pomoc s plánováním vaší safari cesty, neváhejte nás kontaktovat!

Více o cestování s dětmi na safari si můžete přečíst zde : Nevíte co s prázdninami? Co vyrazit s rodinou na safari? 

 

Sdílení

Poslední články

Rwanda_Vulcanoes_guareza zlatá

Volcanoes - národní park ve Rwandě - informace

Národní park Volcanoes, známý svou úchvatnou přírodní krásou a bohatou biodiverzitou, je jednou z nejvýznamnějších turistických destinací ve Rwandě. Tento park, nacházející se v severozápadní části země, je součástí širší oblasti Virunga, která zahrnuje sopky Virunga a zasahuje také do Ugandy a Demokratické republiky Kongo. Národní park Volcanoes je pravděpodobně nejlepším místem na světě pro pozorování ohrožených goril horských. Právě zde Dian Fosseyová před desítkami let zahájila habituaci těchto něžných obrů. Mezi další aktivity v parku patří trekking za tzv. zlatými opicemi (Guareza zlatá), výšlap do bývalého tábora Dian Fosseyové a několik náročných výstupů na sopečné vrcholy.

Rwanda_Nyungwe

Přehled národních parků ve Rwandě

Rwanda, známá jako "Země tisíce kopců", se stává stále oblíbenější destinací pro turisty toužící po nezapomenutelném safari. Tato malá, ale bohatá země v srdci Afriky nabízí úchvatné přírodní krásy, bohatou biodiverzitu a jedinečnou možnost setkat se s některými z nejohroženějších druhů zvířat na světě. V tomto blogu vám představíme hlavní národní parky Rwandy, vysvětlíme, proč je Rwanda rájem safari, a poskytneme praktické informace pro plánování vaší cesty do této fascinující země.

Rwanda_Vulcanoes_gorila

Objevte Rwandu: Skrytý klenot Afriky

Pohled do očí horské gorily je zážitek, který se naskytne jen jednou za život. Rwanda toho však nabízí mnohem víc. Rwanda, známá jako "Země tisíce kopců", je skutečným skrytým klenotem Afriky, který čeká na své objevení. Tento úchvatný poznávací zájezd do Rwandy vás zavede do srdce této fascinující země, kde prožijete nezapomenutelné dobrodružství plné přírodních krás, fascinující historie a bohaté kultury. S naším zkušeným průvodcem se vydáte na cestu, která vám odhalí to nejlepší, co Rwanda nabízí. Cesta do Rwandy vám připraví krásné zážitky a díky ní poznáte jeden autentický africký stát. 

Zájezdy

Ve stínu Kilimanjara - safari v Keni s českým průvodcem -  - Kena_Amboseli_Kilimanjaro

Ve stínu Kilimanjara - safari v Keni s českým průvodcem

7  /   od 64 500
Safari v krajině červených slonů -  - Kena-Tsavo-East-

Safari v krajině červených slonů

7  /   od 54 900
loading