facebook

Proč se vydat na golf do Egypta?

Golf v Egyptě se stal oblíbenou volbou pro hráče z celého světa, a to nejen díky kvalitním golfovým hřištím, ale také díky příznivému klimatu, které je v období od října do dubna ideální pro hru. Proč jet na golf do Egypta právě v tomto období? Počasí je příjemně teplé, teploty se pohybují mezi 20 až 25 °C, což vytváří ideální podmínky pro hru bez extrémních vedrů, které panují v letních měsících. Zatímco v Evropě je zimní sezóna v plném proudu, Egypt nabízí golfistům sluneční paprsky a možnost zahrát si na skvěle udržovaných hřištích.

Oblíbenými destinacemi pro golf jsou Káhira a Ain Sokhna, které jsou snadno dostupné díky přímým letům z Evropy. Proč jet do Káhiry a Ain Sokhny? Tato oblast nabízí nejen špičková golfová hřiště, ale také možnost propojit sport s poznáním starověkých památek, jako jsou pyramidy v Gíze, Sfinga či Egyptské muzeum. Pro ty, kteří chtějí golfový zážitek obohatit o odpočinek u moře, je tu Ain Sokhna, letovisko u Rudého moře, kde si kromě golfu můžete užít relaxaci na pláži.

1. Kvalita hřišť v Egyptě

Egyptská golfová hřiště patří mezi nejkvalitnější v regionu díky skvělému designu a vynikající péči o fairwaye a greeny. Hřiště jako New Giza Golf Course jsou navržena světovými architekty a pyšní se nejen výzvami, ale také nádhernými výhledy – v případě New Giza je to například výhled na pyramidy.

Zde je přehled některých významných 18jamkových golfových hřišť v Káhiře a jejím blízkém okolí:

New Giza Golf Course
Navrženo: Tim Lobb
Unikátní výhled na pyramidy
Moderní design, technicky náročné hřiště s promyšlenými překážkami a širokými fairwayi, vhodné pro hráče všech úrovní.

 

 Dreamland Golf Course

Navrženo: Karl Litten
Jedno z největších hřišť v Egyptě
Nabízí strategické bunkry, vodní překážky a zvlněné fairwaye. Je vhodné pro amatéry i profesionály.
 

Katameya Dunes Golf Course

Navrženo: Nick Faldo
Luxusní golfový resort s 27 jamkami, rozdělenými do dvou hřišť.
Technicky náročné hřiště s výbornou infrastrukturou a přírodními prvky.
 

The Allegria Golf Course

Navrženo: Greg Norman
Představuje jedno z nejprestižnějších hřišť v Káhiře
Hřiště s pečlivě navrženými překážkami a krásnou krajinou, ideální pro hráče hledající luxusní golfový zážitek.
 

Madinaty Golf Club

Navrženo: Robert Trent Jones Jr.
Moderní hřiště s výzvami pro všechny úrovně golfistů
Krásné prostředí s jezerem a písčitými překážkami, velmi dobře udržované fairwaye a greeny.
 

JW Marriott Mirage City Golf Club

Navrženo: Peter Harradine
Resortový styl golfu s mezinárodními standardy
Nabízí široké fairwaye a vodní překážky, ideální pro rekreační hráče i pokročilé.
 

Katameya Heights Golf & Tennis Resort

Navrženo: Yves Bureau
Kombinuje 18jamkové hřiště s 9jamkovou akademií
Tradiční egyptský resort s prvotřídními podmínkami pro hru a skvělou infrastrukturou.
Tato hřiště patří mezi nejlepší v Káhiře a jejím okolí a poskytují kvalitní golfové zážitky pro hráče všech úrovní, ať už hledáte technické výzvy nebo relaxační golfové prostředí.

 Navíc máte v blízkosti Káhiry přímořské letovisko Ain Sokhna s velmi kvalitním hřištěm Sokhna Golf Club, který poskytuje skvělý golfový zážitek přímo u Rudého moře.

Další hřiště jsou v oblasti Hurghada, El Gouna a Soma Bay.

Zde je přehled hlavních 18jamkových golfových hřišť v oblasti Hurghada, El Gouna a Soma Bay:
 

 Cascades Golf Resort, Spa & Thalasso – Soma Bay

Navrženo: Gary Player
Považováno za jedno z nejlepších hřišť v severní Africe
Kombinuje výhledy na Rudé moře s náročným terénem, vodními překážkami a zvlněnými fairwayi
Resortový styl s vynikajícími službami a krásným prostředím ideální pro rekreační i zkušené hráče.
 

Steigenberger Golf Resort – El Gouna

Navrženo: Gene Bates a Fred Couples
Nachází se v oblasti El Gouna, obklopeno lagunami a Rudým mořem
Hřiště je vhodné pro všechny úrovně hráčů díky variabilnímu terénu, strategicky rozmístěným bunkrům a přírodním překážkám
Krásné prostředí s výhledem na laguny, hory a moře, poskytuje luxusní zážitek z golfu.
 

El Gouna Golf Club – El Gouna

Navrženo: Karl Litten
Golfové hřiště leží mezi lagunami a nádherným výhledem na Rudé moře a pouštní hory
Vhodné pro amatérské i pokročilé hráče díky širokým fairwayím, zvlněným greenům a přírodním překážkám
Výborně udržované hřiště s resortovým zázemím, vhodné pro celoroční hru.
 

Makai Golf Club – Soma Bay

Navrženo: Gary Player
Hřiště je známé svými panoramatickými výhledy na Rudé moře a pouštní krajinu
Vysoký standard péče o hřiště, náročné vodní překážky a strategické bunkry
Luxusní prostředí Soma Bay poskytuje skvělý zážitek z golfu v kombinaci s rekreací u moře.
 

Madinat Makadi Golf Resort – Hurghada

Navrženo: John Sanford
Největší golfové hřiště v oblasti Hurghady, rozkládající se na ploše více než 7 000 yardů
Nabízí široké fairwaye, zvlněné greeny a strategicky umístěné bunkry
Kombinace pouštního terénu a výhledů na Rudé moře dělá z tohoto hřiště unikátní golfový zážitek.

Tato hřiště v oblasti Hurghada, El Gouna a Soma Bay poskytují nádherné golfové prostředí s výhledy na moře a kvalitními podmínkami pro hru. Jsou vhodná pro rekreační hráče i profesionály, kteří hledají luxusní golfovou dovolenou spojenou s odpočinkem u Rudého moře.

2. Vyrazit na golf sám, nebo s cestovní kanceláří?

Plánování golfového zájezdu do Egypta může být náročné, zejména pokud si chcete zahrát na více hřištích a navštívit různé destinace. Pokud cestujete sami, získáte větší flexibilitu, ale budete muset sami zajistit rezervace hřišť, dopravu mezi destinacemi a ubytování. Naopak cestování s cestovní kanceláří vám ušetří čas a starosti, protože vše bude předem zajištěno – od transferů na hřiště až po organizované výlety k památkám. Navíc některé cestovní kanceláře mají speciální nabídky na tee times nebo organizují zájezdy, které kombinují golf a poznávací zájezdy. Doporučujeme volit cestovní kancelář, pokud chcete mít bezstarostnou dovolenou a věnovat se naplno své hře.

3. Porovnání golfu v Egyptě a v Turecku

Golf v Egyptě a golf v Turecku mají své specifické výhody i nevýhody. Zatímco Turecko, zejména oblast Belek, je známé svou hustou sítí luxusních golfových hřišť a vysokou úrovní služeb, Egypt nabízí unikátní kombinaci historických památek a nižší obsazenosti hřišť. V oblasti Káhiry se nachází podobný počet hřišť jako v Beleku, ale výhodou Egypta je menší přeplněnost. To ocení především amatérští hráči, kteří si mohou zahrát v klidu a bez stresu z dlouhého čekání. Egypt nabízí také různé typy hřišť – od těch u moře, jako je Sokhna Golf Club, až po hřiště s kulturním kontextem, například New Giza Golf Course s výhledem na pyramidy. Turecko má naopak lepší infrastrukturu s kratšími vzdálenostmi mezi jednotlivými hřišti. V Egyptě je třeba počítat s delšími přesuny mezi hřišti a destinacemi, což však vyvažuje jedinečné prostředí a kulturní zážitky.

Sdílení

Poslední články

Rwanda_Vulcanoes_guareza zlatá

Volcanoes - národní park ve Rwandě - informace

Národní park Volcanoes, známý svou úchvatnou přírodní krásou a bohatou biodiverzitou, je jednou z nejvýznamnějších turistických destinací ve Rwandě. Tento park, nacházející se v severozápadní části země, je součástí širší oblasti Virunga, která zahrnuje sopky Virunga a zasahuje také do Ugandy a Demokratické republiky Kongo. Národní park Volcanoes je pravděpodobně nejlepším místem na světě pro pozorování ohrožených goril horských. Právě zde Dian Fosseyová před desítkami let zahájila habituaci těchto něžných obrů. Mezi další aktivity v parku patří trekking za tzv. zlatými opicemi (Guareza zlatá), výšlap do bývalého tábora Dian Fosseyové a několik náročných výstupů na sopečné vrcholy.

Rwanda_Nyungwe

Přehled národních parků ve Rwandě

Rwanda, známá jako "Země tisíce kopců", se stává stále oblíbenější destinací pro turisty toužící po nezapomenutelném safari. Tato malá, ale bohatá země v srdci Afriky nabízí úchvatné přírodní krásy, bohatou biodiverzitu a jedinečnou možnost setkat se s některými z nejohroženějších druhů zvířat na světě. V tomto blogu vám představíme hlavní národní parky Rwandy, vysvětlíme, proč je Rwanda rájem safari, a poskytneme praktické informace pro plánování vaší cesty do této fascinující země.

Rwanda_Vulcanoes_gorila

Objevte Rwandu: Skrytý klenot Afriky

Pohled do očí horské gorily je zážitek, který se naskytne jen jednou za život. Rwanda toho však nabízí mnohem víc. Rwanda, známá jako "Země tisíce kopců", je skutečným skrytým klenotem Afriky, který čeká na své objevení. Tento úchvatný poznávací zájezd do Rwandy vás zavede do srdce této fascinující země, kde prožijete nezapomenutelné dobrodružství plné přírodních krás, fascinující historie a bohaté kultury. S naším zkušeným průvodcem se vydáte na cestu, která vám odhalí to nejlepší, co Rwanda nabízí. Cesta do Rwandy vám připraví krásné zážitky a díky ní poznáte jeden autentický africký stát. 

Zájezdy

loading