facebook

Objevte Rwandu: Skrytý klenot Afriky

Pohled do očí horské gorily je zážitek, který se naskytne jen jednou za život. Rwanda toho však nabízí mnohem víc. Rwanda, známá jako "Země tisíce kopců", je skutečným skrytým klenotem Afriky, který čeká na své objevení. Tento úchvatný poznávací zájezd do Rwandy vás zavede do srdce této fascinující země, kde prožijete nezapomenutelné dobrodružství plné přírodních krás, fascinující historie a bohaté kultury. S naším zkušeným průvodcem se vydáte na cestu, která vám odhalí to nejlepší, co Rwanda nabízí. Cesta do Rwandy vám připraví krásné zážitky a díky ní poznáte jeden autentický africký stát. 

Co můžete zažít?


1. Gorily ve Rwandě:

Navštivte Národní park Volcanoes, kde se můžete vydat na nezapomenutelný trek za gorilami. Pohled do očí těchto majestátních tvorů je zážitek, který se vám naskytne jen jednou za život. Cesta za gorilami do Rwandy je ideální pro milovníky přírody a dobrodružství. Rwanda je jednou ze tří zemí, kde žijí ohrožené gorily horské. Pozorování těchto něžných obrů v jejich přirozeném prostředí, v bambusové zóně dramatického pohoří Virunga, je nezapomenutelným zážitkem. Podobně jako při treku za gorilami můžete sledovat také zabydlené šimpanze a zlaté opice.

2. Safari ve Rwandě:

Prozkoumejte Národní park Akagera, který je domovem Velké pětky - slona, lva, nosorožce, leoparda a buvola. Safari ve Rwandě vám nabídne pohled na širokou škálu africké fauny v jejich přirozeném prostředí.

3. Šimpanzi a další primáti:

Národní park Nyungwe je domovem šimpanzů a dalších mnoho druhů primátů. Trekking v tomto parku je fascinujícím zážitkem pro každého, kdo chce poznat bohatství rwandské přírody. Kromě 15 primátů žije ve Rwandě dalších 136 druhů savců. Chcete-li vidět některá z obvyklých safari zvířat, musíte se vydat do národního parku Akagera, malebné rezervace savany ve východní Rwandě. Zde uvidíte slony, buvoly, zebry, žirafy a spoustu druhů antilop, jako jsou topi, impaly a vodušky defassa. Nedávno zde byli znovu vysazeni černí a bílí nosorožci a také lvi.

4. Relaxace u jezera Kivu:

Pokud si chcete odpočinout, můžete strávit několik dní na břehu malebného jezera Kivu. Relaxujte, plavte se v průzračné vodě nebo plachtěte po tomto krásném africkém jezeře.

5. Kultura a historie:

Navštivte Kigali, hlavní město Rwandy, a prozkoumejte jeho živé trhy, moderní architekturu a významná historická místa. Kigali je město, které se neustále rozvíjí a nabízí návštěvníkům jedinečný pohled na současnou Rwandu.

6. Čajové a kávové plantáže:

Navštivte malebné plantáže a dozvíte se o procesu pěstování a zpracování jedné z nejlepších káv a čajů na světě. Ochutnejte čerstvě praženou rwandskou kávu a poznejte její jedinečnou chuť.

Kdy je nejlepší doba pro pozorování divoké zvěře ve Rwandě?

Jaké je ve Rwandě klima a počasí?

Trekking za gorilami je možný po celý rok a pozorování je téměř zaručeno. Nejlepší podmínky pro sledování goril však nabízí období sucha, tedy od června do září. Toto období je také nejlepší pro obecné pozorování divoké zvěře v Akageře. Nejvlhčím měsícům, březnu a dubnu, je lepší se vyhnout.Vzhledem k tomu, že Rwanda leží na rovníku, jsou zde teploty po celý rok poměrně rovnoměrné a neexistuje zde skutečná zima ani léto. Denní teploty se pohybují kolem 27 °C/81 °F. Existuje suché období (od června do září) a vlhké období (od října do května). Vlhké období se dělí na krátké a dlouhé deště, mezi nimiž je krátké období suššího počasí. Krátké deště trvají od října do prosince a dlouhé deště jsou nejvlhčí měsíce od března do května.

Plus pro návštěvu Rwandy.

Jedno z mála míst, kde lze spatřit horské a nížinné gorily.
Spojte pozorování primátů s klasickým safari v savaně
Dobrá rovnováha mezi aktivitami ve vozidle, na lodi a pěšky
Vynikající pozorování ptáků
Krása scenérie
Vynikající silnice a infrastruktura
Bezpečné a čisté

Mínus pro návštěvu Rwandy. 

Není to nejlepší destinace pro klasické safari v savaně
Drahá destinace

 Je Rwanda bezpečná?

Rwanda je podle našeho názoru bezpečná země. To platí tím spíše, pokud je vaší hlavní náplní návštěvy organizované safari. Několik vlád nedoporučilo cestovat do některých odlehlých pohraničních oblastí, ale všechny oblíbené turistické destinace jsou považovány za bezpečné. Více informací se dozvíte při projednávání vaší cesty s naší cestovní kanceláří.. Rwandu každoročně navštíví mnoho cestovatelů a naprostá většina návštěv je bezproblémová.
Níže jsou uvedeny tipy, jak zůstat ve Rwandě v bezpečí.
Jak zůstat v bezpečí na treku za gorilami?
Trekking za gorilami je velmi bezpečná aktivita. Horské gorily jsou mírní obři a konflikty s lidmi se téměř nevyskytují. Skupiny goril jsou habituované, což znamená, že jsou na přítomnost lidí zvyklé. Strážce parku vám před trekem poskytne instruktáž, která vám nastíní, jak se chovat v blízkosti goril. Na trek za gorilami ve Rwandě se každoročně vydávají tisíce lidí, aniž by došlo k jakýmkoli incidentům. Podrobnější tipy týkající se treku za gorilami dostanete od našich odborných referentů.

Jak zůstat v bezpečí na treku za šimpanzi?
Trekking za šimpanzi je velmi bezpečný. Vezmeme vás do zabydlené šimpanzí komunity. Šimpanzi pokračují ve své každodenní rutině bez ohledu na jakoukoli lidskou přítomnost. Před trekem vás strážce parku poučí o tom, jak se chovat v blízkosti šimpanzů.
Zůstaňte v bezpečí ve městech a obcích
Stejně jako na celém světě se většina trestných činů odehrává ve městech. Drobné krádeže a kapesní krádeže jsou poměrně časté, ale násilné trestné činy jsou ve Rwandě velmi vzácné. Při aktivitách s průvodcem se pravděpodobně nesetkáte s žádnými problémy. Vydat se do města bez průvodce je v pořádku, pokud dodržíte několik jednoduchých bezpečnostních opatření: vyžádejte si v hotelu radu ohledně oblasti; nenoste cenné věci a berte si s sebou pouze potřebné peníze; a nechoďte po setmění, raději si vezměte taxi. 

 

 

 

Sdílení

Poslední články

Rwanda_Vulcanoes_guareza zlatá

Volcanoes - národní park ve Rwandě - informace

Národní park Volcanoes, známý svou úchvatnou přírodní krásou a bohatou biodiverzitou, je jednou z nejvýznamnějších turistických destinací ve Rwandě. Tento park, nacházející se v severozápadní části země, je součástí širší oblasti Virunga, která zahrnuje sopky Virunga a zasahuje také do Ugandy a Demokratické republiky Kongo. Národní park Volcanoes je pravděpodobně nejlepším místem na světě pro pozorování ohrožených goril horských. Právě zde Dian Fosseyová před desítkami let zahájila habituaci těchto něžných obrů. Mezi další aktivity v parku patří trekking za tzv. zlatými opicemi (Guareza zlatá), výšlap do bývalého tábora Dian Fosseyové a několik náročných výstupů na sopečné vrcholy.

Rwanda_Nyungwe

Přehled národních parků ve Rwandě

Rwanda, známá jako "Země tisíce kopců", se stává stále oblíbenější destinací pro turisty toužící po nezapomenutelném safari. Tato malá, ale bohatá země v srdci Afriky nabízí úchvatné přírodní krásy, bohatou biodiverzitu a jedinečnou možnost setkat se s některými z nejohroženějších druhů zvířat na světě. V tomto blogu vám představíme hlavní národní parky Rwandy, vysvětlíme, proč je Rwanda rájem safari, a poskytneme praktické informace pro plánování vaší cesty do této fascinující země.

Zájezdy

Rwanda - Skrytý klenot Afriky -  - Rwanda_Vulcanoes_gorila

Rwanda - Skrytý klenot Afriky

5  /   od 80 900
loading